Έχεις κυτταρίτιδα; Έχουμε νέα!

Aν η κυτταρίτιδα σε κάνει να νιώθεις άσχημα, σκέψου ότι δεν είσαι η μόνη, αφού το 90% των γυναικών έχουν κάπου πάνω στο σώμα τους.

Επειδή όμως η γνώση είναι δύναμη, ίσως θα ήθελες να μάθεις μερικά πράγματα την κυτταρίτιδα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς καλύτερα. Για να την αποκτήσει κάποιος, δεν χρειάζεται να είναι υπέρβαρος. Ακόμα και οι αδύνατοι μπορεί να έχουν κυτταρίτιδα – την κατάσταση που κάνει το δέρμα να μοιάζει σαν τον φλοιό του πορτοκαλιού επειδή το λίπος που την προκαλεί πιέζεται στον συνδετικό ιστό, δημιουργώντας τις χαρακτηριστικές «σακούλες» της.

Η κυτταρίτιδα είναι πιο εμφανής στις γυναίκες απ ότι στους άντρες επειδή το λίπος αποθηκεύεται διαφορετικά στα δύο φύλα.
Τα γονίδια παίζουν επίσης κάποιο ρόλο, οπότε αν η μητέρα σου έχει κυτταρίτιδα ή τείνει να αποθηκεύει λίπος σε κάποια σημεία του σώματός της, είναι πιθανό να το κληρονομήσεις.
Ο τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει την όψη του δέρματός σου. Το κάπνισμα, η φτωχή διατροφή, οι δίαιτες γιο-γιο, η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών, η αφυδάτωση, η έλλειψη ύπνου και ο καθιστικός τρόπος ζωής, συμβάλλουν στο πρόβλημα.

Μπορείς να μειώσεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας συνδυάζοντας θεραπείες λέιζερ, μασάζ, ραδιοσυχνοτήτων και αναρρόφησης.

Διαβάστε μερικούς μύθους και αλήθειες σχετικά με την κυτταρίτιδα:


Το μαύρισμα «κρύβει» την κυτταρίτιδα. Αλήθεια. Λίγο χρώμα μπορεί να την κάνει λιγότερο εμφανή. Ωστόσο, η κυτταρίτιδα είναι δερματολογικό πρόβλημα και το μαύρισμα βλάπτει το δέρμα.  Προτιμότερο είναι συνεπώς αντί να κάνετε ηλιοθεραπεία ή σολάριουμ, να καταφύγετε στα προϊόντα αυτομαυρίσματος που εφαρμόζονται στο δέρμα.

Για λιγότερη κυτταρίτιδα, πρέπει να τρώμε λάιτ τρόφιμα. Μύθος. Αν ο μόνος λόγος για να μειώσετε τα λίπη στη διατροφή σας είναι η κυτταρίτιδα, μην το κάνετε. Δεν υπάρχουν μαγικά τρόφιμα ή μαγικές δίαιτες που να μπορούν να την εξαφανίσουν.
Τα υπάρχοντα ευρήματα δείχνουν ότι καλύτερη διατροφή για την κυτταρίτιδα είναι αυτή που συνιστάται για καλή υγεία. Φροντίστε, λοιπόν, να επιλέγετε πρωτίστως φρούτα, λαχανικά και όσπρια, ακατέργαστους υδατάνθρακες (λ.χ. μαύρο ψωμί, δημητριακά κτλ) και άπαχες πρωτεΐνες (λ.χ. ψάρι, πουλερικά, άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά λίγων λιπαρών).

Σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα. Αλήθεια. Υπολογίζεται ότι το 80% των γυναικών, ακόμα και τα πιο γνωστά φωτομοντέλα και ηθοποιοί του Χόλιγουντ, έχουν κυτταρίτιδα.

Η γυμναστική είναι «φάρμακο» για την κυτταρίτιδα. Μύθος και αλήθεια. Το σωματικό λίπος που δημιουργεί την κυτταρίτιδα τείνει να συσσωρεύεται από τα πρώτα χρόνια της ζωής και να επιδεινώνεται με την ηλικία.  Η γυμναστική μπορεί να αμβλύνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, αλλά όχι να την εξαλείψει τελείως, εκτός κι αν κάποιος γυμνάζεται συστηματικά από την παιδική ηλικία.  Μολονότι, λοιπόν, η συστηματική γυμναστική δεν μπορεί να «διορθώσει» πλήρως το δέρμα ή να το απαλλάξει εντελώς από την εμφάνιση φλούδας πορτοκαλιού, μπορεί να κάψει γενικώς σωματικό λίπος και να ενισχύσει τον μυϊκό τόνο. Συνεπώς, δεν χάνετε τίποτα να την δοκιμάσετε.   Για καλύτερα αποτελέσματα να συνδυάζεται αεροβικές ασκήσεις (λ.χ. τρέξιμο, ποδηλασία) με ασκήσεις για δύναμη (λ.χ. βαράκια).

Το αδυνάτισμα βελτιώνει την κυτταρίτιδα. Αλήθεια και μύθος. Αν είστε υπέρβαροι, το αδυνάτισμα μπορεί να βελτιώσει κάπως την κυτταρίτιδα.  Αν όμως το σωματικό σας βάρος είναι ήδη εντός των φυσιολογικών ορίων, εάν το παρακάνετε θα την κάνει να φαίνεται πιο έντονα.

Οι άντρες σπανίως εμφανίζουν κυτταρίτιδα. Αλήθεια. Είναι άδικο, βέβαια, γιατις γυναίκες, αλλά αληθεύει πως η κυτταρίτιδα είναι πρωτίστως γυναικείο πρόβλημα. Πιστεύεται ότι η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων οφείλεται στις ορμόνες: η συσσώρευση υποδορίου λίπους πιστεύεται ότι είναι ο τρόπος που έχει ο γυναικείος οργανισμός για να εξασφαλίζει ότι θα διαθέτει επαρκή αποθέματα που θα χρειασθεί στην εγκυμοσύνη.  Οι παχύσαρκοι άντρες και όσοι έχουν αυξημένα επίπεδα γυναικείων ορμονών στον οργανισμό τους επίσης μπορεί να παρουσιάσουν κυτταρίτιδα, αλλά αυτό είναι σπάνιο.

Τα αντισυλληπτικά επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα. Μύθος. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι εφ’ όσον η κυτταρίτιδα επηρεάζεται από τις ορμόνες, τα αντισυλληπτικά λογικά θα την επιδεινώνουν αφού περιέχουν ορμόνες. Ωστόσο δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη επ’ αυτού.

Το ίδιο ισχύει για το στρες, το οποίο επίσης κάποιοι επιστήμονες θεωρούν συμβάλλοντα παράγοντα.

 

Στα Metro Beauty Laser & Spa θα βρείτε θεραπείες που θα εξαλείψουν την κυτταρίτιδα από το σώμα σας. Καλέστε μας σήμερα για το δοκιμαστικό σας ραντεβού!

Επικοινωνία

Metro Beauty Αγ. Δημητρίου
Λ.Βουλιαγμένης 272Α (έξοδος ΜΕΤΡΟ Αγ.Δημητρίου)
2ος όροφος
Τηλέφωνο 210 9714800, 210 9704222

 

Metro Beauty Ελληνικού
Ιασωνίδου 2 & Βουλιαγμένης (έξοδος ΜΕΤΡΟ Ελληνικού)
1ος όροφος
Τηλέφωνο 210 9646600, 210 9635300

g twitter fb